donderdag 28 februari 2013

Dag 2

Dag 2 dus. Score: 2 natte broekjes, 263 plasjes op wc, gaat vooruit, 1 poepje en een paar druppels op het potje. Het gaat goed zouden we kunnen zeggen of zijn we dan te optimistisch. Nog steeds gaat de kookwekker elke 30 minuten, jaja, we zijn wat uitgebreid, en nog steeds komt er ook elke 30 minuten een plas.

Veloop van de ochtend was een giller. Een diepe frons op mijn voorhoofd waard. We hebben een rare. Met een soort van obsessie om haar gatje overal neer te planten, zag ik haar vanmiddag op een rol rijstwafels gaan zitten. Tis trouwens genetisch, ik zag het nichtje laatst ook doen, ging met haar kontje op een speelgoed wagen zitten. Bij katten zouden we bijna aan territoriaal gedrag gaan denken.

Goed. De plasjes verliepen vlot. Huppelend naar de pot waar later ook het kleine potje bij gezet werd om schaap en beer tezamen hun behoefte te laten doen. Verschoof ik de wekker iets naar voren om de beker thee die naar binnen gegoten werd op te vangen. En daar was ongelukje nummer 1. Zat ze prins heerlijk boven op mijn vaas. Niet raar kijken nu, dat is normaal. 'Moet je plassen of poepen?' 'Nee! Mama ik heb gepoept.' Welja, en dat in één zin.
Op naar de wc. Schoon broekje, geen poep. Toch even vaas checken.... En nou is deze gelukkig voor wat vocht gemaakt.

Zo'n tien minuutjes later wordt mij toe geroepen: 'mama, ik heb en grote plas in het poppenbed gedaan'.  Daar zit ze dan. In het bedje met de pootjes in een warme plas plas. Een hele grote inderdaad, daar zei ze niks teveel. Trekt u mogelijk weer een wenkbrauw op, dit is hier ook normaal. Kan ik u bij deze mededelen dat wij hier stevig en praktisch speelgoed bezitten, gemaakt op rare fratsen van peuters en anderen, overleefde ook dit bedje dit ongelukje, ruikt weer fris en pop kan weer rustig lapen. Schoon broekje nummer 2.

Speelden we een uurtje vals waar kleine meid persee mee ging met boodschappen doen en deden we haar onder luid protest op dag twee toch maar een luier om met de mededeling dat ze ook deze best droog mocht houden en op de wc kon plassen als ze weer terug was. Was dit gedoemd te mislukken met het tempo van Lief en kleine meid, was de wekker al wel drie keer gegaan tegen de tijd dat schoenen en jas waren gepakt als deze had aangestaan. Maar zowaar, een uur later kwam de grote dame trots het huis in lopen, kleedde zich uit en deed een reuze plas en poep op de wc. Wat wordt ze
groot...

Weet ze inmiddels dat ze wel graag een broertje als kado wil en zei papa daarop dat dat geregeld kon worden en vond mama dat toch te lang wachten. Negen maanden is toch niet te overzien voor zo'n klein ding, of wel?

15 opmerkingen:

 1. Hilarisch dit verhaaltje. Lees ik nu tussen de regels door dat jullie voor een derde kindje gaan???lieve groetjes kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha ha ha ha aha......moet enkel lachen kan niets meer zinnigs hier plaatsen ☺☺☺

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, het gaat de goede kant op in ieder geval. Heerlijk blogje dit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk om dit te volgen, want zo herkenbaar... wij zijn vorige week begonnen en evenzoveel plasjes / poepjes op, naast in het potje en in de luier verder. zo dapper dat jullie al the way zonder luier gaan, hier nog luierbroekje, maar daardoor vast minder effectief... ben dus erg benieuwd naar het vervolg, heel veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha...ik kijk nu al uit naar dag 3 :o)
  x Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Komt helemaal goed. De grote voorjaarsschoonmaak heb je gelijk gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, de rijstewafels... Dat schaap, dat is bijna zindelijk zie ik? Mooie blog!

  Maar eh.... dat broertje (of zusje) komt er wel aan??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, voor zover ik weet nog geen broertjes of zusjes in zicht...

   Verwijderen
  2. Ah, jammer. Drie is zoooo leuk! (-;

   Verwijderen
  3. Ja haha maar kleine man is net 10 maanden ;-)

   Verwijderen
 8. Succes met dag 3! Gaat de goede kant op!Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alles komt goed.....schatjuh ihihiihihii.
  Op naar de volgende dag
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 10. :-) héérlijk bericht! En wat flink van beer en schaap ... en kleine meid natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen