zaterdag 26 januari 2013

Zuigen voor onze buikschuiver


Katten, kleine kinderen en een witte tegelvloer = elke dag zuigen. Of meer. Net zoals broer en zus = een hoop fratsen voor die mama. En dubbele hopen poep en pies, het wordt tijd dat een van beide zindelijk gaat worden J. Er komt me hier toch even een lucht voorbij zeilen… ogenblik.
Zuigen dus. Dat gebeurd hier direct na het ontbijt. Kleine meid laat namelijk bij voorkeur een spoor brood, koek, speelgoed, versnipperd of tegenwoordig opgepropt papier, stickers, kralen of andere troep achter haar gatje na en kleine man heeft de onhebbelijke gewoonte eerst alles aan eten wat hem wordt aangeboden nat te kwijlen, te versnipperen en op de grond te smijten in plaats van waar ik graag zie dat hij het stopt, om vervolgens na het tafelen alles wat hij op zijn gang tegen komt van de vloer af te peuteren en in zijn smoelenbekkie te stoppen. Mjum. Misschien moeten we hem direct zijn eten van de vloer af laten nemen???
Maar niet alleen eten dus. Als buikschuiver is hij niet zo kieskeurig. Nu ik er over nadenk en we toch het schoonmaken aan de orde stellen… ik zou hem een zwabber of dweil om zijn bolle buikje kunnen binden.
Maar goed, het kattenvoer bijvoorbeeld. Is ook eten natuurlijk. Niet dat dat nou persee op zijn gang ligt, hij gaat er graag en razendsnel een blokje voor om. En zo gebeurde het dat er gisteren ineens een brokje vlees was verdwenen. Drie keer raden waar die zich bevond. Gadsie bah! Maar blijkbaar heeft het hem gesmaakt, ongelofelijk, ik kan inmiddels niet meer met mijn ogen knipperen of meneer is hem gepeerd.
Leuk joh, die kinderen van mij, schatjes!

12 opmerkingen:

 1. Ha, ha, wat heerlijk herkenbaar. Hier wordt bijna uit de vuilnisbak gegeten :(. Andere zoon deed dat ook regelmatig. Ik dacht ook gelijk aan een bezem of dweil er onderbinden, 2 vliegen in een klap :). Scheelt je weer uren dweilen of stofzuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dan is het volgende naaimachine-project een feit! Kattenvoer..... Bleeeeeeeghghgh!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mjaa... kattenvoer, toch been ietsiepietsie bedenkelijk hè ;-)
  fijn weekend met die snoepers daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie hem al schuiven, klein prins als dweilmaatje, hij hoort thuis in carnavalland, daar dweilen ze allemaal die dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja je kunt natuurlijk ook klittenband op zijn shirt plakken en een plakstrip klittenband op de vloer.... dan heeft jullie kat tenminste wel eten ;). Maar goed, dan zul je zien dat hij heel snel gaat kruipen en is het effect weer weg.
  Ach over een tijdje zou je willen dat hij zonder kuren alles eet.... maar nee serieus, kattenvoer is niet echt wat je graag wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, hier verdwijnen ook met enige regelmaat kattenbrokjes in een ander mondje dan dat van de kat ;) Gelukkig spuugt ze ook weer uit met de mededeling 'niet lekker hoor'! Maar het wordt toch iedere avond weer eventjes geproefd voor het geval dat hè, je weet tenslotte maar nooit...

  Leuke foto van je manneke.

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oef...nee zachtvoer is vies...die brokjes zijn best te eten...die at ik vroeger ook gewoon :o)

  Heerlijke foto! Wat een schatje!
  Fijn weekend! Dinaz ♥


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar, hier ook zo'n klein kruimeldiefje. Alles stoppen ze werkelijk in hun mond, en moeders maar stofzuigen en vegen. Erg lieve foto van je manneke!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, ja dat eten op de grond smijten en pas opeten als je het op de grond tegen komt.... Kleine meid hier heeft er ook een handje van. Nog steeds hoor, daar hoeft ze niet voor te kruipen. Gewoon door de knietjes en desnoods ervoor gaan liggen. Want oppakken? Nee zeg, met je mond van de grond schrapen is veeeel leuker. Jakkiebah!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha ja heel herkenbaar, zo gaat het hier ook. Tip: Zet een swiffer in de keuken, dan veeg je het even snel op een hoopje onder de swiffer, hoef je niet direct de stofzuiger te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen