woensdag 3 oktober 2012

Baby wagen ziek???


Nou nou, de kleine man maakte me het vanavond weer erg moeilijk. Want… we gingen op bezoek bij de oma. Jarig en niks gepland en wij gewoon thuis aan het niksen. Eén en één is twee, of niet? Kijk en oma woont heus niet aan de andere kant van de wereld hoor, en ook echt niet aan de andere kant van Nederland en toch was vandaag dat ritje ineens echt veel en veel te lang. Die kleine man van mij houdt namelijk niet van auto rijden. En niet een beetje niet, maar een heleboel schreeuwen, krijsen, tranen en vlekken niet. De heenweg gaat gek genoeg altijd eigenlijk wel goed. Korte stukjes over het algemeen, op hier en daar een kleine uitzondering daar gelaten ook geen probleem. Ergens komen lukt dus meestal nog wel. Ja hoe kan dat nou? Tja, in onze nieuwe wereld, lees die van het moederschap worden dates zo in de ochtend gepland. Zo rond een uurtje of 10 of half 11. En dus leg ik kleine man slapend met vol buikje in de auto. Geen probleem dus.
Maar dahan moeten we natuurlijk na al dat spelen, alle indrukken, ook ooit weer terug. En dat gaat dus niet. Niet bij deze mama. Want naast krijsend kind zit ook peuterdochter. Eentje die heel heel graag kletst. Maar als het krijsen van haar broertje maar lang genoeg doorgaat ook overgaat in een wanhopig gemopper, gehuil of hoe je dat dan weer noemt. Heeeeul gezellig dus zo achterin. Nou voorin ook niet natuurlijk hoor want deze mama kan daar dus niet tegen. En ja hoor, daar zitten we dan gezellig met zijn drietjes te huilen. Ziet u het al voor u. Een waar gevaar op de weg he?
Dus dat gingen we maar eens niet doen he, we reden netjes weer terug naar waar we vandaan kwamen. En kwamen daar eerst met zijn allen maar weer eens een beetje tot bedaren. En moest deze mama er toch nog wel even van overtuigd worden dat er echt niks ernstigs met haar pup aan de hand kon zijn, want kijk toch eens naar dat jong. Zo’n echte Hollandse…
Maar dit was dus niet eenmalig he. Dit gebeurd dus elke keer. Op elk willekeurig tijdstip. Het lijkt zelfs steeds erger te worden. En het ligt toch echt niet aan die maxicosi. Dus we Googlen er maar eens op los.
Ja en mijn Lief he, die ik in tranen opbelde om te laten horen hoe het met ons ging, die maakte zich toch wel een beetje zorgen hoor. Liet opa uitrukken om zijn verloren vriendin en kroost te gaan halen. Maar die was natuurlijk al weer vertrokken en opa vergat zijn telefoon. Niet te bereiken natuurlijk. Handig handig.
En toen we dus met z’n alle weer veilig en veel te laat de oprit van ons huisje opreden stond Lief zowaar buiten al op ons te wachten. De schat haalt zich zo nu en dan ook echt veel en veel te veel in zijn hoofd.
Ach ja, eind goed, al goed. Maar alle tips zijn welkom he, dat snapt u wel natuurlijk.

7 opmerkingen:

 1. Jochie vond het ook nooit geweldig in de auto en viel nooit, maar dan ook nooit eens in slaap. Tot de maxicosi werd omgeruild voor een gewoon stoeltje. Vanaf dat moment was hij stil en vrolijk en viel hij elk ritje in slaap. Wij denken dus dat het bij hem te maken had met vooruit of achteruit rijden (mijn moeder kan ook niet tegen achteruit).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arghh wat een ellende! Mijn jongens houden allebei ook NIET van autorijden, de jongste valt tegenwoordig vrij snel in slaap, maar hij is nu al 2,5 en de oudste leest tegenwoordig een boek, en dan gaat het redelijk goed (maar hij is al bijna 7..). Het is bij ons zo erg dat we niet eens overwegen om bijvoorbeeld naar Frankrijk te rijden op vakantie, we houden het bij Drenthe enzo en dat is vaak al te veel. Kotsen, huilen, zeuren.. ik gok dat het langzaamaan wel beter wordt en tot die tijd is het afzien..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met jelle ook gehad, zo dat je echt niet verder durft te rijden omdat op z n minst de wereld lijkt te gegaan! Ook geen pijl op te trekken, tijdstip, wel of niet eten van te voren, voor of achterin. Uiteindelijk hij voorin, Michiel rijden en ik achterin met mijn vinger in zijn mond, ook meer nood oplossing maar gelukkig nu helemaal , succes Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja je zei het gisteren. Zou heel goed wagenziek kunnen zijn, want over het algemeen vinden baby's het in auto's heerlijk. Misschien de maxi cosi eens omdraaien (kan dat eigenlijk) zodat ie vooruit rijdt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat kan helaas niet. Sommige mensen laten hun kindje da al met 7 maandjes in een grote stoel zitten....

   Verwijderen
 5. Ligt het echt aan de auto, of aan het teveel aan prikkels/moe en dan vastgegespt zitten in de gordels? Dat had oudste altijd een beetje. Nog steeds heeft hij een hekel aan lange autoritten (saai, vervelend, last van het zonlicht, etc)

  BeantwoordenVerwijderen