maandag 23 juli 2012

Plasjes...


We zijn weer een mijlpaal verder. Al een tijdje wilde prinses plassen op de echte grote mensen toilet. Leek me niet zo handig dit te introduceren met een dikke buik dus stelden we het een tijdje uit. De interesse bleef. We probeerden het zo af en toe maar meestal net te laat. ‘Mama plassen???’ (Lees met een goot vraag teken aan het eind want prinses zegt op het moment alles in vragende vorm) betekende over het algemeen, mama ik heb geplast maar wil zo ontzettend graag op de wc zitten…

Maar nu… vakantie aangebroken, mama verlof en…. MOOI WEER! Dus dachten wij, we gaan het eens proberen. En zo vragen wij om de beurt de hele dag of kleine meid moet plassen, en zetten we haar zo om de beurt de hele dag op de wc. Machtig interessant vindt ze het. En zowaar… na heel wat inspanning van haar kant, concentratie en flink persen… het eerste plasje bereikte gisteren avond ineens de pot. Had zomaar toeval kunnen zijn maar echt.. Jaja… vandaag weer één. Dus mocht kleine meid stikkertjes plakken. Want zo hoort het. Dat de stikkertjes een beloning voor het plasje zijn snapt ze nog niet, dat moet nog komen. Het plasje op zich lijkt al beloning genoeg, maar geen probleem, stikkers plakken is haar hobby. Trots is ze. Op naar het derde plasje…. En het vierde…. En dan de droge broeken natuurlijk, pffff.

8 opmerkingen:

 1. Hoera! Droge luiers in het vooruitzicht zijn zo fijn ;-) Hier is het op een gegeven moment ineens heel snel gegaan. Overdag gaat het nu bijna altijd goed, 's nachts doen we gewoon een luier om. De zomer is inderdaad de beste trainingstijd. Lekker met die billen bloot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk natuurlijk dat ze er interesse in heeft! En nu hopen dat het blijft lukken! Zo doorgaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo!! Super. Dat van die stickers, daar ben ik maar mee gestopt. Toen ze zo klein waren hadden ze echt helemaal geen idee wat dáár nou de bedoeling van was. Dat kwam pas veel later. (Ik doe het nu nog wel eens, met dochter van 6...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super goed van haar! Nu doorzetten! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joehoe! Fijn! Misschien een tip: op het KDV zetten we de kinderen op vaste momenten op het potje. Na het eten, na het slapen, etc. Zo komt er een beetje een ritme in. De ene keer komt er wel wat, de andere keer niet. Geen probleem. Gewoon vijf minuten zitten evt. met een boekje. Wie weet kunnen jullie er wat mee! Het begin is er in ieder geval en daar gaat het om!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een grote stap verder! Proficiat hoor kleine meid, en die stickertjes, die werden hier ook geplakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaa leuk he en trots dan dat je bent he :D hier met het mooie weer ook weer vol aan de training. met mooi weer is het zo makkelijk, mja straks verdwijnt de zon weer en dan gaan er weer meerdere lagen kleding aan. dan is het weer moeilijk.
  Wij werkten ook met stickers en sinds kort met centjes. dure hobby;)
  geniet van het lekkere weer!! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen