donderdag 12 juli 2012

Beetje panisch!


Een klein beetje panisch ben ik altijd wel. En dan heb ik ook nog een behoorlijk grote fantasie. Dat sterkt me in mijn angsten. Heel fijn.
Voorbeeldje. De laatste was moet in de machine en de droger uitgeruimd. Prinses ligt op bed, kleine man leg ik net voorzichtig op de bank. Slaapt eindelijk, mijn kans. Laatste vrije uurtjes vandaag voor mij alleen. Ik sluip naar boven. Vul de machine, zet hem aan en begin aan de droger. Twijfel… kleine man ligt beneden. Ik werk snel en efficiënt spits mijn oren of een van de kindjes niet ligt te huilen maar kan het eigenlijk niet horen. Ik beeld me in dat ik zo beneden kom en ik kleine man hysterisch, rood aangelopen en helemaal bezweet aantref of erger… dat hij er helemaal niet meer ligt. Gejat… de achterdeur staat namelijk open.
Nog een voorbeeldje. Lage weerstand, moe, emotioneel, gestrest en spruw. ’s Nachts krijg ik ineens jeuk aan mijn handen. Ze branden. Kleine man heeft spruw en ik dus ook. Ik weet het zeker, ik zit helemaal onder de schimmel… Het zal niet lang duren voor ik Lief en de kindjes met mijn handen besmet. Ik voel me vies. Ik kan er niet meer van slapen, stap uit bed om mijn handen in de citroensap te houden, schimmels houden niet van zuur. Eenmaal beneden ontdek ik dat ik onder de muggenbeten zit…. En flinke uitslag op mijn handen. Zie je wel… schimmel!
Ik bel de volgende ochtend direct de huidspecialist. Eczeem! Niks geen schimmel…
Gisteren avond zag ik een film. Over de ontvoering van een meisje. U begrijpt… dit had ik niet moeten zien… Zo valt me ook elk klein plekje, bultje, puistje, enz. op, is mijn dochter ineens wel heel erg bleek, hebben ze wallen, slapen ze ineens te lang, eten ze te weinig, kijken ze te zielig of ander ongein… ik laat mijn fantasie de vrije loop.

9 opmerkingen:

 1. Hou op schei uit, ik heb ook weer zo'n periode. Lig nachten wakker over financien, ziekten, ontwikkelingsproblemen, afvallen, nieuwe matrassen... En man zegt alleen maar "joh, hou op". Ook lekker, die morele steun (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar eczeem is niet fijn, heb je dat vaker? En is het ook snel weer weg met een zalfje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Je doomscenario's hoor, niet je eczeem...
  Zo lag ik vannacht met de onweersbuien om ons heen alleen maar te bedenken hoe we allemaal veilig het huis uit konden als de bliksem zo zou inslaan, met natuurlijk brand op zolder tot gevolg. En moesten we dan door de achterdeur of door de voordeur, wie pakte wie en wat? Twee uur later sliep ik nog niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier heeft manlief ook veel last van eczeem. Vooral in dit seizoen.
  Hij smeert een hormoonzalfje, dat helpt goed. Misschien een tip om ook even naar de dermatoloog te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn man en ik hebben helemaal bedacht wat we doen bij brand en wie welke dochter meeneemt inclusief plan b mocht a niet lukken. ik repeteer zeker 1 maal in de maand of we nog weten wat en hoe. Heel herkenbaar dus, je kinderen zijn toch de allergrootste schatten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar. Ik ben ook zo panisch als ik weet niet wat!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh... ik herken het zo. (maar ben eigenlijk wel blij dat ik niet de enige ben)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeelucht helpt goed bij eczeem....
  Hier zijn in gedachten de katten al 10x overreden, heb ik alle terminale ziektes al achter de rug, heeft iedereen me verlaten, zijn mijn geliefden betrokken bij alle mogelijke ongelukken,slaat de bliksem altijd bij ons in enz enz enz enz.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O, dat ken ik wel... Lig je net lekker, bedenk je je ineens dat de achterdeur misschien niet dicht zit of dat je de stekker van de magnetron er nog uit moet trekken; straks vliegt 'ie in de fik! Tsja... Panisch, dwangneurose... Iedereen heeft er wel eens last van gelukkig :-)

  BeantwoordenVerwijderen