zaterdag 16 juni 2012

Nieuwe vrienden


We maken nieuwe vrienden. En nou is het niet perse zo dat we die nou echt nodig hadden want echt, we hebben beide moeite ons bestaande sociale leven bij te houden. Zeker met de komst van de tweede kleine is het al een behoorlijke klus al het kraambezoek netjes in te plannen en daarbij ons zelf en ons kersverse uitgebreide gezinnetje niet te vergeten. Want sociaal zijn is natuurlijk hartstikke leuk maar af en toe eens niet zo sociaal zijn is net zo heerlijk.
Nou wonen we hier in een zeer kindvriendelijk buurtje. Grasveldje en wat speeltuintjes voor de deur… zijn we de ene zat, lopen we een paar honderd meter verder naar de volgende. Eentjes in de vaart naast de deur en zelfs de kinderboerderij op fiets afstand. Er zijn ook heel wat kindjes in deze kindvriendelijke buurt. En daar horen ook papa’s en mama’s bij.
Prinses is de meest sociale bij ons thuis en lacht en zwaait naar iedereen. Knuffelt en kust waar nodig en windt zo elk kindje en bijbehorende papa’s en mama’s om haar kleine vingertjes. En aangezien deze prinses dat nog niet in haar eentje doet staan wij ineens op de stoep als echt huisvrouwen te kletsen.
Nu met baby is het allemaal nog wat erger. Baby’s ruiken naar honing. De geur verspreid zich door de buurt en laat hij een glimp van zich zelf zien komen alle huisvrouwen aangerend. Ineens komen buren op bezoek en wordt prinses even meegenomen om mama te ontlasten.
Tja en zo leer je elkaar ineens na al die jaren buren zijnde een beetje kennen. De papa’s organiseren voetbalwedstrijdjes voor de deur en de mama’s overleggen een barbecue. Toch wel makkelijk, je sociale leventje in je eigen straat. Handig als iemand eens een oppasje nodig heeft.

4 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me daar een toffe buurt! Leuk hoor, geniet ervan en als je het efkes niet zie zitten, laat je gewoon je deur toe toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. Vind ook echt dat dat moet kunnen ;-)

   Verwijderen
 2. Heerlijk is dat toch? Wij wonen ook in zo'n buurt, heb ook heerlijke buurvrouwen waar ik lekker mee kan ouwehoeren en die ik mijn kindjes toevertrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn hoor, zo'n buurt. Lijkt me erg gezellig! Bij ons is dat nog niet zo. Maar er zijn steeds meer kleine kinderen in de buurt, dus wie weet over een tijdje op het speelveldje dat het ook zo'n gezellige boel is!

  BeantwoordenVerwijderen